Barley Star - mladý jačmeň
BARLEY STAR
Zelený jačmeň
Človek každodenne prijíma do tela množstvo škodlivín, či už potravinami, vodou, vzduchom alebo inou formou. Všetky tieto škodliviny sa čiastočne vyplavia, ale isté množstvo ostáva a ukladá sa v orgánoch a bunkách, čo nepriaznivo vplýva na naše zdravie. Takéto prostredie praje rôznym parazitom. Mnohí sa pýtajú ako detoxikovať telo, pritom skúšajú rôzne detoxikačné kúry, no po čase sa ich telo znova zanesie odpadom. Barley Star je prospešnejšia ako rôzne detoxikačné čaje.
Barley Star je prípravok z výťažku mladého jačmeňa, ktorý napomáha pri ťažkostiach rôzneho pôvodu:
-
kožné ochorenia – omladzuje pokožku tým, že lieči vnútorné orgány
-
spomaľuje proces starnutia buniek – ničí voľné radikály, ktoré vznikli v priebehu metabolizmu
-
bojuje proti chudokrvnosti – obsahuje železo
-
ochrana pred srdcovo-cievnymi ochoreniami – má protizrážanlivé účinky a chráni cievy
-
cukrovke – upravuje metabolizmus cukrov
-
bráni množeniu rakovinových buniek – pôsobí ako antioxidant
-
bojuje proti civilizačným chorobám
-
proti zápche - podporuje pohyb tráviaceho traktu
-
pomáha v boji s nadváhou
Mladý jačmeň
dodáva telu chýbajúcu energiu. Radí sa medzi zelené potraviny, ktoré sú známe svojim antioxidačným účinkom. Ich konzumácia pre organizmus predstavuje regeneráciu buniek a podporu nových zdravých buniek. Detoxikuje organizmus a dopĺňa chýbajúce vitamíny a minerály. Mladé rastlinky zeleného jačmeňa poznali už starí Egypťania 5000 rokov pred Kristom. Šťavou z rastliny si liečili rôzne poranenia.
Vápnik
je dôležitým minerálnym prvkom pre jeho nenahraditeľný účinok na kosti a zuby. Pre organizmus je dôležitá vápniková kostná zásoba. Najčastejšie môžeme nájsť vápnik v potravinách, potom vo forme výživových doplnkov. Človek prijíma tento minerál do tela správnou výživou a dostatočnou fyzickou aktivitou. Potraviny bohaté na vápnik udržiavajú jeho hladinu v tele v norme. Potraviny obsahujúce vápnik sú pohánka, hrášok, brokolica, špenát, kel, tekvica, citróny, sezamové a slnečnicové semiačka, mak, mlieko, syry (najmä syr parmezán a tvrdé syry), sardinky a ryby (losos), vaječný žĺtok, sója, mandle, ružičkový kel, brokolica, kapusta, orechy, strukoviny, ovsené vločky.
Účinky vápnika:
-
potrebný pre vývoj zubov a kostí a pre udržanie ich štruktúry – mineralizáciu a hustotu
-
dôležitý pre krvnú zrážanlivosť
-
podieľa sa na prenášaní signálov v nervovej sústave
-
podieľa sa na delení a špecializácii buniek
-
podporuje normálny energetický metabolizmus
-
pozitívne vplýva na funkciu svalov
-
napomáha činnosti tráviacich enzýmov
Dávkovanie: 1 tableta 2 x denne
Obsah balenia: 60 tabliet
Cena: Závisí od spôsobu pestovania a spracovania rastlinnej zložky
Zloženie: Hordeum vulgare (jačmeň obecný, rastlina) 350 mg, Hordeum vulgare (koncentrovaná šťava z jačmenných klíčkov) 150 mg, vápnik 26 mg (3 % RDA). RDA - odporúčaná denná dávka
Upozornenie podľa nariadenia komisie EÚ:
Tento produkt je registrovaný ako doplnok stravy. Nemá schválené liečivé účinky a nejedná sa o liek. Nie je určené ako náhrada pestrej stravy. Neprekračujte odporúčané dávkovanie. Ukladajte mimo dosahu detí. Minimálna trvanlivosť vyznačená na obale.
Zelený jačmeň a jeho účinky
Stonka zeleného jačmeňa obsahuje množstvo antioxidantov, fytohormóny a okrem toho skvelú látku chlorofyl, ktorá dodáva mladému jačmeňu početné medicínske vlastnosti:
- Protizápalové
- Protirakovinové
- Antivirotické
Tak zelený jačmeň je majiteľom týchto úžasných terapeutických účinkov prospešných pre ľudské telo.
Okrem toho, že výnimočných výživových vlastností sa zelený jačmeň využíva predovšetkým ako:
- Čistička toxínov – poskytuje detoxikáciu až na úroveň prečistenia krvi
- Stimulátor imunity – prirodzene pomáha stimulovať a posilniť imunitný systém vďaka tomu, že podporuje
Zelený jačmeň ako bojovník proti hypertenzii a podpora metabolizmu tukov
Zelený jačmeň je silným spojencom v boji proti hypertenzii (vysokému krvnému tlaku), keďže priaznivo vplýva a podporuje cirkuláciu krvi a súčasne kladne pôsobí na metabolizmus tukov, ktoré výsledkom je zbavenie sa nadbytočných kilogramov (tukov). Všeobecne zelený jačmeň výrazne podporuje zlepšenie chronických ochorení a jeho priaznivý vplyv badať už po mesiaci zelenej jačmeňovej kúry.
Zelený jačmeň a jeho liečivé účinky
V tejto malej rastlinke zeleného jačmeňa sa nachádza aktívny enzým, ktorý dáva mladému jačmeňu schopnosť liečiť rôzne ochorenia, nakoľko revitalizuje orgány na všetkých úrovniach, brzdí starnutie buniek a chráni organizmus pred nájazdmi voľných radikálov, ktoré v tele spúšťajú neželané degeneratívne procesy.
Ako sme už spomínali zelený jačmeň obsahuje širokú škálu výživných látok: esenciálne vitamíny, minerály, enzýmy, chlorofyl a antioxidanty v jedinečnom prirodzene a prírodne vyrovnanom zložení, ktoré ľudské telo dokáže s ľahkosťou prijať a jednoducho využiť. Zelený jačmeň je schopný dosiahnuť v našom tele zlepšenia a vybalacovanie organizmu v prípadoch, akými sú:
- Hypertenzia – vysoký krvný tlak
- Srdcovo-cievne ochorenia
- Úprava hladiny cholesterolu na optimum
- Ochorenia pečenie – hepatoprotektívne a očisťujúce pôsobenie
- Ateroskleróza – očistenie ciev od aterosklerotických plátov
- AIDS – vďaka podpore a poslineniu imunitného systému
- Diabetes – cukrovka – úprava = optimalizácia hladiny cukru v krvi
- Alergie
- Rakovina
- Odkyslenie organizmu – v prípade prekyslenia organizmus pôsobí alkalizujúco, čím vyrovnáva pomer kyselín a zásaditých látok v tele a vedie tak k optimalizácii hladiny pH.
Zelený jačmeň a DIABETES - CUKROVKA
Diabetes – cukrovka je komplikované ochorenie, keď sa raz objaví je veľmi ťažké dospieť k jeho úplnému vyliečeniu. Faktory, ktoré prispievajú k jeho vzniku a rozmachu sú predovšetkým: obezita, zlé stravovacie návyky a nedostatok fyzickej aktivity, čiže pohybu. Bohužiaľ, trend je taký, že počet ochorení aj vďaka modernému hektickému a fastfoodovému životnému štýlu má stúpajúcu tendenciu. Diabetes so sebou prináša širokú variáciu komplikácii. Najalarmujúcejšou je poškodenie ciev (to zodpovedá 40% úmrtiam diabetikov). Zelený jačmeň pôsobí na posilnenie cievnych stien a zlepšuje cirkuláciu krvi, takže je veľkým pomocníkov u diabetikov, v prípade ktorých došlo poškodeniu ciev.
Cukrovka sa objavuje vtedy, keď je nedostatočná sekrécia (tvorba) inzulínu - hormónu produkovaného pankreasom. Keď k tomuto dôjde, tak glukóza (výživný prvok - živina) nevie byť absorbovaná svalmi a hladina cukru v krvi stúpa. Neabsorbovaný cukor sa vylúči močom. Inými slovami, živiny sú z tela vypudené von bez toho, aby boli využité. Aby sme odstránili alebo zmiernili diabetes, je veľmi dôležité stimulovať produkciu inzulínu. (To je aj dôvod, prečo si mnoho diabetikov pichá injekcie s inzulínom).
Esencia zeleného jačmeňa funguje podobným spôsobom ako inzulín. Uskutočnil sa výskum, pri ktorom sa intravenózne podávali potkanom vodorozpustné zložky esencie zeleného jačmeňa. Jedna skupina potkanov trpela na diabetes a druhej skupine potkanov sa zvyšovala hladina cukru umelo prostredníctvom podávania glukózových injekcií. Zistilo sa, že vďaka podávaniu esencie zeleného jačmeňa sa hladina cukru krvi v obidvoch skupinách značne znížila a udržala si tento priaznivý stav dlhšiu dobu. Orálnym podávaním zeleného jačmeňa sa optimalizuje vysoká hladina cukru, avšak nemení hladinu cukru, ktorá je v normále.
Pridať komentár:
Pridať reakciu na komentár: